nordangrd.blogg.se

Namn Efternamn

Hem    Info    Kontakt    Prenumerera

Barnarbete på gården!

Dotterns sommarprojekt nu börjar det färdiga resultatet visa sig till veckan ska hon på husbilssemester med stora syster så det är bara att jobba på om lön ska utbetalas!


Ledig lördag!

Det finns väl inget härligare än att vara ledig på helgerna! Matat hästar och klippt gräs. Nu börjar det mullra lite och blåser solen försvann, men vad gör väl det jag är ju ledig! Maken jobbar på sin födelsedag men till veckan har han frivecka och då ska här byggas klart.....


En vanlig kväll på gården

Påar på ensam hemma ikväll, har jobbat hela dan klev upp kl.05.00 bara 8 grader ute. Gav hästarna kraftfoder i vanlig ordning innan avfärd till jobbet! Väl hemma efter några inköp av mat bl.a. i Birsta slängde jag in en kyckling i ugnen och gick ut för att stänga om nedre hagen så att inte islandshästen kommer åt träd att riva av sig eksemtäcket på. Käkade sen flyttade jag ner hästarna och gav dem vatten, gissa att de vart lyckliga när de såg smörgåsbordet dukat av allt gräs! Hoppas maken fixar skar sladden till strömmen i morrn innan han åker på jobbet! det gör han säkert!


*Lita* Gårdshunden

Men har ju glömt att presentera våran hund! 75% Labrador och 25% border collie världens snällaste vovve alla kategorier. Vi parade henne i midsommar med en brun jätte fin Flat hanne, få se om det blir nåt, det visar sig väl runt 24/8....spännande!

"Bonnie"

Lilla gårdshunden! Vaktar gården, lite av en rymmare, får sitta kopplad tsv tills hon vuxit på sig och inte rymmer fältet! Älskar att spatsera i hästhagen men som tur är så har hästarna större hjärna och låtsar som ingenting när hon ränner in bland de stora djuren!


Regling pågår

Idag på förmiddagen var vi till Västanåfallet på hantverksdagen. När vi kom hem satte vi igång med att regla en stallvägg, känns jätte skönt att vi ligger i fas kanske det inte blir långt in på sena hösten innan bygget blir klart! Tråkigt nog är semestern nu slut och det är dags att återgå till arbetet i morgonbitti. Det fina är att vi har kvällar och helgerna fri i alla fall jag, maken jobbar skift så var tredje helg gäller tolv timmars pass för honom men då kommer friveckan på det som väl är!


Jul. 09, 2013

Historiskt ögonblick! I dag kom äntligen betongbilen, vilken underbar känsla att golvet snart är färdigt så vi kan börja göra klart stallet.


Långtur på Lokkis

Med målmedvetna steg tog vi en ridtur i vår underbara natur! Red längs med och över ån till Västanå vidare till Knyllen för att hälsa på Mickes moster Angela, tyvärr var de inte hemma! Efter halva vägen stannade en bil full med damer som ville fota oss...hmm måste ha varit ett stiligt ekipage ändå :)!


Poolbygget!

Idag efter jobbet åkte maken och köpte en pool, dottern har verkligen längtat! Frågan var hur fyller man en pool på 6000 liter...? Har ju ingen lust att tömma källan för då blir inte grannarna glad när de upptäcker vid morgonfikat att de inte har vatten till att koka sitt kaffe! Dem har man inte lust att reta, räcker med det som är! När det är klart ska jag lägga upp en bild hoppas det blir en med badgäster i om temperaturen håller sig!


Markisolerar!

Så har på kvällskvisten passar vi på att lägga markisolering och armeringsmattor, förhoppningsvis kommer cementbilen måndag eller tisdag. Härligt att det börjar synas lite resultat, äntligen! Ska bli superkul när väggar spikas på plats och jag får börja måla både invändigt och utvändigt. Inne i boxarna och boxdörrarna kommer att gå i nån grånyans. Tjusigt värre :)

https://cdn2.cdnme.se/4189712/6-3/pic_51d5b5d8e087c32765a5a236.jpg" class="image">


Ridtur efter stadsbesöket!

Så skönt att komma hem till gården och kunna slänga upp sadeln på hästen för en liten tur ut i den fina naturen som vi har här. Red den vanliga slingan ner till ån. Ikväll var det mkt kusar och broms i farten trots att det fläktade och blåste...dessa odjur. Kändes som att sitta på en vibbroplatta när Lokkis försökte göra sig fri från odjuren! Sommaren är härlig bara det inte regnar eller far omkring kusar i luften!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!