nordangrd.blogg.se

Namn Efternamn

Hem    Info    Kontakt    Prenumerera

Dags för målning

Efter jobbet idag blev det ett stopp på Bauhaus köpte rödfärg, imorrn blir det att måla underbrädor sen ska det dit en plåt innan locken sätts dit! Klistermärkena/ dekalerna till " finkis" låg i brevlådan men idag hann jag inte montera dem för det blev ridning för hela slanten ikväll. Titti följde med till Yvonne å Marika. Lukka älskar att åka transport som tur är!


Fin fint

Det utvändiga börjar bli klart! Vilket lyft för den gamla nästan fallfärdiga ladan! Blev väldigt nöjd med bågen vi gjorde ovan fönstren, valvliknande som det ska vara på ett ståtligt litet stall :) nu är det kväll och helgen har tagit slut. Har hunnit med otroligt mycket denna helg. Grillat X 2 fredagkvällen tillbringade vi hos AnnHelen å Daniel och såklart med Elias, där fick vi även umgås med Mattis, Cissi och farmors lilla prinsessan Siri. lördagkväll blev det grillpartaj på hembygdsgården med kooperativet och ikväll (sönd.) hackade vi upp nypotatis gott gott!!!


Aug. 25, 2013


Siesta...

Lokkis och Lukka tar en paus! Här låter det spikpistolen smäller högt och kompressorn slår igång rätt vad det är! Det är sällan lugnt på gården nuförtiden, gäller att passa på i det fina vädret solen skiner, det är en otroligt varm och skön augusti dag!


Fönstren på plats

Det går framåt! Nu är alla fyra fönstren på plats, blir super fint och vilken skillnad på ljuset! Det fina är att de är öppningsbara, sen ska det såklart det bli galler invändigt på två av dem. Två fönster står på högkant de blir i stallgången. Nu är det dags för brädspöning imorrn lånar vi spikpistol av Mickes brorsa sägs gå fortare då! Hej vad det går bra när maken har frivecka!!!


Det tar sig

Sakta men säkert når vi vårat mål, att få ta in och mysa med hästarna känna lukten av spån och höra dem tugga i sig torrt gott hö! Lättsamt det ska bli när man får stå inne och sadla, borsta, kratsa! för att inte tala om så mycket behändigare för hovslagare Birgitta. hämtade fönstren igår, de ska på plats och efter det ska underbrädor en plåt vid midjan ska dit sen lock! Vore kanoners att få bli klar INNAN älgjakten för den håller på fram till januari...huva! Räknade ut idag att det är 46 veckor till nästa sommarsemester.....


Gnugga klister

...en liter t-röd senare och ganska mycket gnuggande blev "finkis" snyggare, tycker jag i alla fall. Hottade även till med fälgsidor! Tjusigt tjusigt!


Hästtransport

Idag blev Nordanå Gård med finka :) ett sött litet Tranesläp! med lite puts å fix blir den som ny! Jätte skönt att äga en egen transport går ju att frakta allt möjligt i den! Roligt att ramla på såna fynd i bland.


Söndag

Idag regnar det, typiskt bara för att vi bestämt att ägna oss åt bygget hela dan! Lite har det blivit reglat klart sista väggen satt vindpapp och nu ska spikreglarna upp.


Varmt och skönt

Härligt att vara häst i Nordanå! Skönt med en svalkande dusch så här på morgonkulan! Idag fortsätter vi med stallbygget lite regling kvar, tråkigt att det som syns minst tar längst tid och så värmen på det!!! Igår fick vi besök fr Björna då Natali kom förbi och hälsade på ja det är hon som ridit in Lukka. Har smsat hovis också för hovarna måste ses över. Annars flyter allt på som vanligt här på gården. Bakade en liten kaka :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!